Resurssinhallinta

Resurssinhallinta tarkoittaa prosessia, jossa suunnitellaan, allokoidaan ja hallitaan organisaation käytettävissä olevia resursseja mahdollisimman tehokkaasti ja optimaalisesti. 

Näitä resursseja ovat mm. henkilöstö, raha, aika ja materiaalit. Tavoitteena on varmistaa, että tarvittavat resurssit ovat käytettävissä oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa, jotta projektit ja toiminnot voidaan toteuttaa suunnitellusti ja tavoitteet saavutetaan. Hyvä resurssinhallinta auttaa vähentämään hukkaa, parantamaan tuottavuutta ja lisäämään organisaation kykyä sopeutua muutoksiin ja vastaamaan haasteisiin.

Erotuksena resursointiin resurssinhallinta on laajempi käsite, joka kattaa resursoinnin lisäksi resurssien hankinnan, kehittämisen, ylläpidon ja optimoinnin pitkällä aikavälillä. Se sisältää seuraavat päätoiminnot:
  1. Resurssien hankinta ja rekrytointi: Hankitaan tarvittavat resurssit, kuten työntekijät ja materiaalit.
  2. Kapasiteetinhallinta: Varmistetaan, että organisaatiolla on riittävästi resursseja nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin.
  3. Kehittäminen ja koulutus: Kehitetään ja koulutetaan henkilöstöä vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin.
  4. Ylläpito ja hallinta: Varmistetaan, että resurssit pysyvät kunnossa ja käytettävissä.
  5. Strateginen suunnittelu: Ennakoidaan ja suunnitellaan resurssitarpeita pitkällä aikavälillä organisaation strategisten tavoitteiden mukaisesti.

Resurssinhallinta on jatkuva prosessi, jonka avulla pyritään siihen, että organisaatiolla on oikeat resurssit oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan, ei vain nykyisten tarpeiden, vaan myös tulevaisuuden haasteiden ja mahdollisuuksien näkökulmasta.

📚Lisälukemista? Klikkaa tuhteihin tietopaketteihin toiminnanohjausjärjestelmistä tai projektinhallinnasta ja projektinhallintatyökaluista.

Muita aiheeseen liittyviä sanoja: projektinhallinta, budjettiPSAtyöajanhallinta, toiminnanohjausjärjestelmäGantt-kaavioBI-järjestelmäCRMERPERP-connectorERP-konsultointiintegraatio

Lue lisää

Blogi
Asiantuntijayrityksen resursointi – tetristäkö?
Lue lisää
Blogi
Työajanseuranta asiantuntijatyössä – keppiä vai porkkanaa?
Lue lisää
Blogi
Resepti kivuttomaan PSA-ohjelmiston käyttöönottoon
Lue lisää